Aviokompanija B&H Airlines će uspostaviti ponovo redovnu liniju između Sarajeva i Beograda, a pregovori o tome su u toku i uskoro se očekuju precizne informacije.

Kako Aviokarta.net saznaje novi let će biti ranojutarnji sa polaskom iz Sarajeva najkasnije u 6 časova kako bi se putnicima omogućilo presedanje na što veći broj letova Air Serbije.

Letovi bi trebalo da počnu od početka zimskog reda letenja, poslednjeg vikenda u oktobru i kako saznajemo nosili bi oznaku B&H Airlinesa i Air Serbije prema code share (kodšer) sporazumu.

Drugi dnevni let obavljala bi Air Serbia, a prema sada dostupnom redu letenja oni bi se obavljali svakodnevno sa polaskom u 14:10 iz Beograda i 15:30 iz Sarajeva, avionom ATR 72-500, uz kasnije povećanje kapaciteta i angažovanje većeg aviona.

Emir Dervišević, šef komercijalnih operacija B&H Airlinesa potvrdio je za Aviokarta.net da će novi let biti uspostavljen u saradnji sa Air Serbijom.

"U razgovorima koje smo obavili u Beogradu sa predstavnicima Air Serbije, sa kojima inače imamo fer i prijateljske poslovne odnose, dotakli smo temu ukidanja noćenja aviona iz Beograda u Sarajevu. Iskoristili smo priliku da ponudimo preuzimanje jutarnjeg leta iz Sarajeva jer imamo kapaciteta, a takođe smo spomenuli da su putnici naviknuti na ovaj jutarnji let prema Beogradu jer se on obavlja već desetak godina", rekao nam je Dervišević dodavši da su sve informacije još uvek nezvanične, pošto je još uvek potrebno sačekati da se postigne dogovor i sa sarajevskim aerodromom u vezi sa planiranim vremenom leta.

U B&H Airlinesu smatraju da će Jat, odnosno Air Serbia imati važnu ulogu na tržištu Bosne i Hercegovine. Novi jutarnji let B&H Airlinesa ka Beogradu omogućiće ne samo transfer na letove Air Serbije već i mogućnost jednodnevnih poslovnih poseta između dva grada.

U početku je planirano da između Sarajeva i Beograda bude četiri jutarnja leta nedeljno (ponedeljkom, utorkom, četvrtkom, subotom), a da se kasnije od letnje sezone 2014. frekvencija poveća i da polasci budu svakodnevni.

Aviokompanija B&H Airlines poseduje dva aviona ATR 72-200. Sedište kompanije je u Sarajevu odakle leti ka Kopenhagenu, Istanbulu i Cirihu (preko Banja Luke).